torstai 7. tammikuuta 2016

Saunaband esikois-EP

Tohinassa meinaa joskus jäädä hyvätkin asiat puolitiehen. Loppuvuodesta 2014 julkaisimme kesällä äänittämämme ja syksyn mittaan miksatun EP:n jota ei varsinaisesti nimetty sen ihmeemmin, joten tallenne tunnetaankin pelkästään numerolla yksi. Tämä ei tarkoita bändin kautta aikain parhaita tuotoksia tai listahittitavoittelua. Hehe. Tai miksikäs ei. No joo, varsinaisesti kysymyksessä on järjestysnumero eli tarkoituksena on saada lisää tuotantoa aikaiseksi vielä myöhemmin.

EP Saunaband I

Julkaisuvuonna oli paljon kaikenlaista hässäkkää, joten tallenteen taustoittaminen valitettavasti jäi puolitiehen. Eli suutarin lapsilla ei kenkiä. Asia täytyykin korjata tässä blogauksessa. Parempi myöhään vai kuinka sitä sanotaan.

Aloitusraita Et Saa Antaa Periksi on allekirjoittaneen sävellys ja sanoitus. Sovitus tässä niin kuin kaikissa muissakin tallenteen kappaleissa on Saunabandin yhteistä. Materiaalia oltiin esityöstetty jo aiemmin.

Äänitykset tapahtuivat Juankoskella treenikämpillä virran varrella sijaitsevassa vanhassa puutalossa hellepäivien aikana. Ari käytti Ludvigin seteistä uudempaa. Tatulla oli käytössä luottosoitin Nord. Jukan basso soi Ampegin kautta tukevan täyteläisesti ja kaikki kitarat on soitettu ES 335:n ja VOIMA vahvistimen kautta. Lauloin kaikki soololaulut. Tatu sekä Jukka puolestaan lauloivat upeat moniääniset useammalla raidalla kuultavat stemmat.

Toisena EP:llä on kirjoittamani Luokses Uudelleen. Soittokunnan talon hirsiseinien tuottamaa akustiikkaa ei voi pahemmin moittia. Huonekalut tekevät soinnin viimeistelyn. Livefiilis onnistui tallentumaan ja täytyy kyllä sanoa että on se tuo Ari kone.

Sanoittamani Mies Matkallaan on Jukalta huippuhieno sävellys. Oma arvioni on että biisi tulee nousemaan ansaitsemaansa arvoon vielä ajan myötä. Kappaleessa on siksi paljon musiikillisia arvoja ja nyansseja.

Kirjoittamani Rock'n Roll  biisi sijoittuu paikkaan missä on menoa ja meininkiä tuvan täydeltä. Soittokunnantalon äänityksissä musiikit taltioitiin putkitekniikan läpi, joten sillä sai tuotua musiikkiin haluttuja ominaisuuksia. Työasemana oli Yamahan digitaalirauta eli äänipöytä. Tykkään näet miksata näytön ja hiiren sijasta liu'uilla sekä potikoilla.

Masteroinnin teki Tolsan Janne ja kannet  Jukka Savolainen.

Saunaband I on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa Deezer, Apple music ja Spotify.

Terveisin
Ismo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti